HR ReggeliA Beck & Partners szervezésében

Díjmentes előadások HR szakembereknek

Elbocsátás, leépítés, felmondás HR-es szemmel

Hogyan kezelje jogszerűen a változásokat, hogy a vállalati reputáció se sérüljön?

2019. május 23.
Érdekel

A felmondások, leépítések vagy elbocsátások mindig nehéz helyzet elé állítják a cégeket. Ez HR-esként is több területen jelent kihívást. Hogy kezeljük jogszerűen a személyzeti változásokat? Hogyan tudjuk a cég munkaerő-piaci hírnevét megőrizni és segíteni az elbocsátott dolgozókat? Két szakértőnk a kialakult szituációk professzionális kezeléséhez nyújt útmutatást.

Munkajog és a HR

Dr. Bacsek György
Előadó:
Dr. Bacsek György
gazdasági – büntetőjogi szakjogász, közbeszerzési tanácsadó,
a Dr. Bacsek György Ügyvédi Iroda alapítója és partnere

Irodájuk több, mint 20 éve nyújt jogi szolgáltatást magyar és angol nyelven egyaránt, hazai és külföldi társaságok, illetve magánszemélyek részére is. Főbb jogterületei a munkajog, média és sajtójog és a közbeszerzési jogon kívül kiterjed egészen a peres képviseletig, büntetőjogig. Az előadása során a HR-hez szorosan fűződő munkajogról, a felmondások és elbocsátások során felmerülő jogi kérdésekről lesz szó. Mi a pontos menete? Mit és hogyan csináljunk? Jogilag mindez hogyan helyes? Mit tehetünk olyankor, ha a munkaviszony jogellenesen szűnik meg? Mi tegyünk csoportos leépítés során?

Outplacement

Somodi Bettina
Előadó:
Somodi Bettina
Karrier-tanácsadó
Somodi Bettina a Beck & Partners Kft. Karrierszerviz üzletágának vezetője. Munkája során álláskeresőknek nyújt szakértő támogatást a munkahelyváltáshoz, illetve Outplacement szolgáltatásuk keretein belül az elbocsátott dolgozóknak segít az újrakezdésben, továbblépésben.

Minden cég kerülhet olyan kellemetlen helyzetbe, hogy elkerülhetetlen az elbocsátás, vagy akár a csoportos leépítés. Az Outplacement szolgáltatással nem csak a munkaadó cégek élete könnyíthető meg az elbocsátási időszak stresszes folyamata alatt, de az elbocsátott munkaerőnek is új lendületet és releváns segítséget nyújthatunk. A vállalatok számára az Outplacement nagy segítséget jelent a munkaerőpiaci-hírnév megőrzésében és a további konfliktusok elkerülésében. A szolgáltatás részleteiről és lehetőségeiről is bővebb információt kaphatnak.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Amivel várjuk

Érdekel

Jelentkezés: